The Fukn WTWB Forum …

LogoForum
The slowest forum ever!

 

… gets slower every day. And in order to prove that it’s not just my sexy computer I conducted a highly geeky networking thing, called a traceroute. Looks somehow like this, no looks exactly like this:

[orca@Tester ~]$ traceroute slsailing.co
traceroute to slsailing.co (67.212.231.238), 30 hops max, 60 byte packets
 1  gateway (192.168.1.1)  0.861 ms  1.082 ms  1.361 ms
 2  * * *
 3  cpt-up1.ip.adsl.co.za (169.1.5.105)  28.225 ms  28.876 ms  30.084 ms
 4  cpt-in1.ip.adsl.co.za (169.1.5.118)  32.605 ms  33.524 ms  33.992 ms
 5  cpt-net1.ip.adsl.co.za (169.1.5.128)  34.778 ms  35.721 ms  37.658 ms
 6  41.164.52.40 (41.164.52.40)  40.413 ms  22.923 ms  25.285 ms
 7  if-7-0.tcore2.KLT-Cape-Town.as6453.net (41.206.165.25)  25.591 ms  27.063 ms if-7-0.tcore1.KLT-Cape-Town.as6453.net (41.206.164.53)  28.737 ms
 8  if-2-2.tcore1.KLT-Cape-Town.as6453.net (41.206.164.253)  191.124 ms  192.322 ms  193.180 ms
 9  if-5-90.tcore2.PV9-Lisbon.as6453.net (80.231.159.109)  189.633 ms if-5-30.tcore2.PV9-Lisbon.as6453.net (80.231.159.85)  187.471 ms Pos-channel6.core2.PV9-Lisbon.as6453.net (41.206.164.6)  174.092 ms
10  if-1-3.tcore1.SV8-Highbridge.as6453.net (80.231.158.30)  188.572 ms  187.114 ms  171.228 ms
11  if-19-2.tcore2.L78-London.as6453.net (80.231.138.22)  172.474 ms if-1-3.tcore1.SV8-Highbridge.as6453.net (80.231.158.30)  172.100 ms  175.808 ms
12  if-2-2.tcore2.SV8-Highbridge.as6453.net (80.231.139.1)  191.206 ms if-2-2.tcore1.L78-London.as6453.net (80.231.131.2)  174.881 ms if-11-2.tcore1.L78-London.as6453.net (80.231.139.42)  175.129 ms
13  if-17-2.tcore1.LDN-London.as6453.net (80.231.130.130)  176.217 ms if-2-2.tcore1.L78-London.as6453.net (80.231.131.2)  179.791 ms if-11-2.tcore1.L78-London.as6453.net (80.231.139.42)  172.951 ms
14  if-17-2.tcore1.LDN-London.as6453.net (80.231.130.130)  176.308 ms  176.095 ms 195.219.83.102 (195.219.83.102)  179.223 ms
15  195.219.83.102 (195.219.83.102)  180.954 ms  178.533 ms ae-1-7.bar2.SaltLakeCity1.Level3.net (4.69.133.125)  353.464 ms
16  ae-1-7.bar2.SaltLakeCity1.Level3.net (4.69.133.125)  323.972 ms  331.298 ms  323.509 ms
17  ae-1-7.bar2.SaltLakeCity1.Level3.net (4.69.133.125)  319.959 ms  323.804 ms  318.841 ms
18  206.130.126.14.west-datacenter.net (206.130.126.14)  307.377 ms 4.35.172.14 (4.35.172.14)  303.794 ms 206.130.126.10.west-datacenter.net (206.130.126.10)  305.404 ms
19  206.130.126.14.west-datacenter.net (206.130.126.14)  299.778 ms 206.130.126.65.west-datacenter.net (206.130.126.65)  303.510 ms  304.408 ms
20  206.130.126.65.west-datacenter.net (206.130.126.65)  327.780 ms  308.718 ms 206.130.126.61.west-datacenter.net (206.130.126.61)  312.537 ms
21  sl-507-7.slc.westdc.net (67.212.231.238)  301.906 ms  302.341 ms  300.350 ms
[orca@Tester ~]$

 

Ok, while that ain’t the fastest route you have ever seen it’s still kinda normal for a connection from South Africa to the United States. Breaks out at Cape Town, goes via Lisbon/Portugal and London/UK to Salt Lake City/USA and terminates at the forum host Westhost/USA. And since all other sites hosted stateside return similar tracerts they all load much faster. So there must be something wrong with the forum at slsailing.co.  Or with Westhost’s servers. Dunno. Hm, maybe I should send some money in Béa’s direction so she can switch to a better forum host?

ResourceLimit
And then there’s this as well, the cherry on top. 😮

I told Béa quite often that she’s overdoing with the amount of stuff she’s packing into the forum. All the subfori, all the luxury she puts into it. Pictures here, videos there, Google+ community, and hangouts, live calendars and schedules. It’s all very nice. In fact it’s so nice other fori are riding piggy back on Béa’s infrastructure. And the forum isn’t all, not by far. There is also the sl.sailing.co website with alot of animated stuff and so. It’s prolly just too much to load?

 

slsailing.co

 

But hey, I’m now waiting more for more than a minute before the forum pops up completely on my screen. Yes, this is only my old test machine but it doesn’t go any faster on my cool and sexy production engine neither.

Wanna know why Orca doesn’t use her good computer since a week or so? I gotta admit with grinding teeth … yeah, I did it again, ruined my appetite with cookies … nooo, fucked up the bootloader on the BIOS or sumfink like dat. 😦 From all the money I carried to the computer repair lady over the years I could’ve easily bought a new machine by now. 😦 And now she’s somewhere on a beach in J-bay, surfing or so, while my computer sits on her workbench, totally neglected.

That doesn’t have anything to do with the forum loading much too slowly though. Don’t believe me? Surf to slsailing.co and see for yourfuknself!!!

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s